RODO

31 lipca 2018 prezes Bez kategorii

W najbliższych dniach będziemy prosili Państwa o podpisanie dokumentu związanego z ochroną danych osobowych o poniżej przedstawionej treści:

„”KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż:

+administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Okręgowy Zarząd Polskiego Związku Działkowców z siedzibą w Toruniu przy ul. Lubicka 12; tel: 56 655 33 34 oraz Rodzinny Ogród Działkowy „Niezapominajka” w Toruniu ul. Wielki Rów 17 tel: 608 148 067.
+Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest Pani Teresa Dutkiewicz – Prezes ROD „Niezapominajka” w Toruniu tel: 608 148 067
+Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu ustalenia prawa do działki rodzinnej oraz wypełniania statutowych obowiązków członka ogrodu. Na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b i c RODO, art 51 ustawy z dnia 13 grudnia 2013 r. o rodzinnych ogrodach działkowych § 157 Statutu PZD.
+Odbiorcą Pani/Pana danych będą : organa PZD.
+Pani/Pana dane nie będą przekazywane do państwa trzeciego.
+Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 10 lat.
+Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
+Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących, narusza przepisy ogólne rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
+Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest wymogiem wynikającym ze Statutu PZD. Jest Pani/Pan zobowiązana/y do ich podania w celu otrzymania prawa do rodzinnej działki i możliwości jej użytkowania.
+Pani/Pana dane będą przetwarzane w formie papierowej oraz w sposób zautomatyzowany w systemie informatycznym, bez profilowania.””

Prezes Teresa Dutkiewicz

 

 

Więcej

0

wjazd i parkowanie na terenie ROD Niezapominajka

28 maja 2017 prezes Bez kategorii

Wjazd na teren ROD „Niezapominajka

Przypominamy  o przestrzeganiu przepisów dotyczących wjazdu i parkowania na terenie ROD a także każdorazowe rozważenie konieczności wjazdu.

Regulaminu ROD w §68 i §69 wyraźnie mówi o zakazie wjazdu na teren Ogrodu.

Wjazd jest dozwolony tylko w sytuacji transportu ciężkich materiałów niezbędnych do budowy, ziemi itp.

Często czujemy się jak działkowcy przy drodze miejskiej a nie drodze wewnętrznej znajdującej się na terenie Ogrodu Działkowego. Chrońmy nasze Ogrody przed nadmiarem spalin, starajmy się zachować zielone drogi wewnętrzne, które są rozjeżdżane przez przejeżdżające samochody.

Nie wydaje się koniecznym wjazd w celu dostarczenia produktów na grill itp. Parking nie jest aż tak oddalony aby nie można było zostawić samochodu i tego typu produktów przenieść.

Wjazd na teren Ogrodu, zgodnie z Regulaminem ROD jest dopuszczalny w celu dostarczenia lub zabrania materiałów, przedmiotów ciężkich itp,

W związku z obowiązkiem zapewnienia w alejach i drogach ogrodowych ciągłości przejazdu, niezbędnej do przeprowadzenia ewentualnej akcji gaśniczej lub ewakuacyjnej, Zarząd ROD „Niezapominajka” podejmuje decyzję o wyznaczeniu miejsca do sporadycznego parkowania samochodów osobowych podczas spotkań rodzinnych, okolicznościowych, etc., wyłącznie w szerokiej alei biegnącej od budynku biura Zarządu w kierunku północnym, po jej lewej stronie w godzinach popołudniowych i wieczornych. Prosimy o ograniczenie wjazdów na teren ROD.

Na co dzień miejscem parkowania samochodów jest parking przy ul. Wielki Rów wzdłuż cmentarza.

Więcej

0

nowe tytuły w bibliotece

1 lipca 2016 prezes Bez kategorii

 

Zgodnie z ustaleniami z Walnego zebrania, Zarząd dokonał zakupu nowych pozycji do biblioteki ROD „Niezapominajka” w Toruniu

  1. Ochrona iglaków
  2. Ekologiczna ochrona roślin na działce
  3. Choroby rośli i kwiatów
  4. Zioła w kuchni – zdrowo i smacznie
  5. Atlas ziół krajowych
  6. Uprawa ziół – 40 gatunków
  7. Sztuka cięcia drzew i krzewów owocowych
  8. Róże – najpiękniejsze odmiany, sadzenie, cięcie
  9. Róże w twoim ogrodzie – wybór, kompozycja, pielęgnacja
  10. Clematis- najpiękniejsze gatunki powojników
  11. 500 roślin ogrodowych – charakterystyka, wymagania, porady
  12. Ogród owocowy
  13. Intensywna uprawa warzyw
  14. Zdrowe strączkowe
  15. Warzywa dyniowate
  16. Wszystko o kompoście
  17. Problemy z oczkiem wodnym
  18. Zamiast trawnika
  19. Ogród inspirowany naturą
  20. Ogród w stylu…
  21. Ogród dla seniorów
  22. Vademecum działkowca

Książki są dostępne u V-ce Prezes Zofii Pyras działka 36

Zachęcamy do korzystania z lektury

Więcej

0

Działka na sprzedaż 2020 r.

4 czerwca 2015 prezes Bez kategorii

Na chwilę obecną nie ma działek na sprzedaż

 

Więcej

0

Nastpne posty »

Powered by WordPress and HQ Premium Themes. login